Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Rudolfův pohár v Kladrubech nebo folkový festival v Petrovicích

21. duben 2022

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Zúčastněte se speciální prohlídky pardubického Zeleného Předměstí, seznamte se s trampskou kulturou v Chrasti nebo oslavte příchod jara v Trstěnici u Litomyšle.

Od čtvrtka do neděle se do kladrubského hřebčína můžete přijít podívat na Rudolfův pohár. Každý den od 10 hodin uvidíte nejrůznější závody koňských spřežení. Na pátek je připravená drezura, na sobotu maraton a na neděli překážková jízda. Bližší informace se dočtete na stránkách www.nhkladruby.cz.

Tradiční výrobky, dobroty i rostliny

V Hlinsku bude v sobotu Svatojiřský jarmark. Od 9 do 17 hodin budou pro návštěvníky na Betlémě a před Orlovnou připravené stánky s ručně tvořenými výrobky a občerstvením. Nebude chybět ani nabídka květin, sazenic, stromků a keřů.

Speciální prohlídka Pardubic

Na prohlídku Zeleného Předměstí v Pardubicích se můžete vydat v sobotu od 14 do 15 hodin. Průvodce z Východočeského muzea představí historii tohoto místa a významných budov, jako je kostel svatého Jana Křtitele nebo Krudencův palác. Místo na prohlídce je potřeba dopředu zarezervovat. Kontakt najdete na stránkách www.vcm.cz.

Do světa trampů

Na trampskou výstavu vyrazte do muzea v Chrasti. Mobilní trampské muzeum tam představí spoustu pokladů ze světa milovníků této činnosti. Uvidíte nejrůznější fotografie, poslechnete si básně a písničky, seznámíte se s historií trampování, důležitými osobnostmi a typickými sporty. Výstava začala tuto středu a potrvá do 22. května.

Jak slaví jaro v Trstěnici?

V Trstěnici u Litomyšle budou v sobotu oslavovat jaro. Od 15 do 16 hodin se tak na Mikšíkově statku můžete zúčastnit tradičního programu. Děti i dospělí budou zpívat, recitovat, hrát hry a tvořit. K tomu zazpívá soubor Ženy zpěvné ze Svitav. Od 17 hodin pak bude mít koncert slovenská kapela Roc’hann.

Na folk do Petrovic

V Petrovicích nad Orlicí můžete navštívit hudební festival Petrovické folkování. V sobotu od 13:15 uslyšíte u obecního domu kapely Samson a jeho parta, Flastr, Brontosauři Revival a mnohé další. Podrobnosti jsou na facebookové stránce události.

Skuteč plná hudby

Festival Tomáškova a Novákova hudební Skuteč pokračuje tuto neděli. Ve skutečském kulturním domu si od 16 hodin můžete přijít poslechnout muzikál Starci na chmelu. Další koncert tohoto festivalu bude ve středu v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Od 18 hodin tam uslyšíte písně a balady skutečského rodáka Václava Jana Tomáška.

Spustit audio

Související