Tipy na víkend v Pardubickém kraji: s Petrem Horálkem o vesmíru, prohlídka univerzity, oslavy masopustu

5. únor 2021

Kam o víkendu? Máme pro vás zajímavé tipy na výlety i akce. Poslechněte si o vesmírných úkazech, oslavte masopust na Hlinecku nebo vyrazte do přírody s geosrandou.

V pátek od 20 hodin si poslechněte přednášku pardubického astronoma Petra Horálka na téma Sedm perel astronomie. Uslyšíte o nejkrásnějších nebeských úkazech, které byste si neměli nechat ujít. Vstupenky jsou k dostání na facebookových stránkách pořadatele Kolem světa. Tam najdete také další zajímavé přednášky o různých částech světa.

Prohlídka pardubické univerzity

Den otevřených dveří na Univerzitě Pardubice bude letos online. V pátek od 10 hodin se můžete podívat, jak to vypadá na Fakultě elektrotechniky a informatiky. V sobotu od 9 hodin pak můžete virtuálně navštívit Fakultu ekonomicko-správní. Termíny dnů otevřených dveří dalších fakult najdete na webových stránkách univerzity.

Masopust na Veselém kopci

Letos můžete masopustní slavnosti sledovat alespoň na Facebooku Národního muzea v přírodě a Instagramu Muzea v přírodě Vysočina. Až do 16. února budou organizátoři každý den přidávat fotky z masopustů minulých let a připojí k nim zajímavé informace o zvycích, maskách i pranostikách.

Do přírody s Geosrandou

Do telefonu si můžete stáhnout aplikaci Geofun, která vás provede zajímavými místy v regionu. Nebudete jen hledat určitá místa, ale také plnit nejrůznější úkoly. Pro bližší informace se podívejte na stránky www.geofun.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.