Tipy na víkend v Pardubickém kraji: zimní prohlídky na slatiňanském zámku nebo masopustní průvod v Hamrech

10. únor 2022, aktualizováno

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výstavy i akce. Přijďte se podívat na železniční modely do pardubického depa, oslavte 140. let fungování poličského muzea nebo načerpejte energii na výstavě v Chocni.

Slatiňanský zámek je letos poprvé zpřístupněný i přes zimu. Na této zimní prohlídkové trase se seznámíte s životem Františka Josefa z Auerspergu a prohlédnete si zrekonstruovaný interiér přízemí a suterénu zámku. Prohlídky jsou každý čtvrtek, pátek a sobotu od 10, 13 a 15 hodin.

Burza vlaků a železnic

Na železniční modely se přijďte podívat v sobotu na modelářskou burzu do pardubického železničního depa. Od 8 do 11 hodin si tam můžete prohlédnout, koupit, vyměnit nebo prodat nejrůznější modely vlaků a železnic. Více informací najdete na stránce www.pshzd.cz.

Výročí poličského muzea

V Městském muzeu a galerii Polička můžete navštívit dvě výstavy. První je na oslavu 140 let existence muzea. Na výstavě se návštěvníci seznámí s fungováním muzea, dozví se, jak se pečuje o sbírkové předměty a budou si moct vyzkoušet i práci kurátora sbírky. Druhá výstava je věnovaná grafikovi Jiřímu Šindlerovi a jeho ilustracím knih.

Masopust v Hamrech

Maškary na Veselém Kopci

V sobotu se můžete zúčastnit masopustního průvodu v Hamrech u Hlinska. Trasa začíná v 7:30 ve středu obce a bude pokračovat k bydlišti hospodyně maškar, ke starostovi a poté dále po celých Hamrech. Průvod bude zakončený tradiční porážkou kobyly zhruba v 16 hodin.

Výstava plná energie

V Orlickém muzeu v Chocni v neděli začíná nová výstava. Umělkyně Milena Dea na ní představí své vysokovibrační energetické obrazy. Výstavu můžete vnímat nejen zrakem, ale také hmatem. Obrazů se totiž návštěvníci můžou jemně dotýkat. Muzeum je otevřené každý den od 9 do 12 a poté od 14 do 17 hodin.

Neděle na safari

Dům dětí a mládeže v Pardubicích v neděli pořádá safari karneval. Od 15 hodin bude pro děti ve velkém sále odloučeného pracoviště Dubina připravený animační program. Návštěvníci budou soutěžit, tančit a prověřovat své dovednosti spolu s divokými zvířaty. Více informací najdete na webových stránkách pořadatele.

Spustit audio

Související