Trenér Růžička létal v Edenu nad hlavami fanoušků Slavie

18. duben 2003

Už tři hodiny po závěrečné siréně, která ukončila boj o extraligový titul (Pardubice - Slavia 0:1), se mohli na vytouženou trofej na vlastní oči podívat i fanoušci hokejistů Slavie v pražském Edenu. Čerství vítězové extraligy přivezli pohár ukázat několika stovkám věrných příznivců, kteří sledovali sedmý finálový zápas na velkoplošné obrazovce na zimním stadionu ve Vršovicích.

Po skončení duelu se začali hrnout do Edenu další fandové, takže nakonec se na tribunách sešla asi tisícovka diváků. Čekání na příjezd autobusu s hokejisty si krátili sledováním sestřihu z finálového klání, ale s oslavami na své hrdiny nečekali. První titul Slavie zapíjeli šampaňským i všemožnými druhy alkoholu.

Do toho provolávali fanoušci tradiční oslavná hesla "Slavia mistři" a "Hoši děkujem". Skandovali také jména hráčů, nejčastěji zmiňovali gólmana Romana Málka, a trenéra Vladimíra Růžičky. Těsně před jedenáctou hodinou výprava z Pardubic dorazila a v celou se objevil pohár na ploše. Za čtvrt hodiny vypochodoval na led jako první z hráčů obránce Jan Hejda a po něm přicházeli další. Oblečeni v civilu s navlečenými dresy se prodírali špalírem fanoušků, kteří pronikli na hřiště, a srdečně se s nimi zdravili. Trenéra Růžičku slávističtí příznivci dokonce vyhazovali do vzduchu.

"Není nad to, když se vyhraje něco s týmem," lebedil si útočník Radek Duda. "Užiju si to a pak se začnu připravovat na reprezentaci," dodal slávistický rebel. Po deseti minutách se hráči z ledu začali vytrácet a z Edenu se vydali na Malou Stranu završit úspěšný večer oslavou v baru Zanzibar.

Spustit audio