Uzavírky komplikují dopravu v okolí Litomyšle, silnice I/35 se opravuje na třech místech

14. květen 2018 14:00

Při cestách v okolí Litomyšle počítejte s možným zdržením. Hlavní tah číslo 35 se totiž hned na třech místech opravuje a tak se šoféři musí připravit na zdržení i objížďku.

Na hlavním silničním tahu číslo 35 v okolí Litomyšle se řidiči musí připravit na komplikace. Silničáři totiž začali vozovku na několika místech opravovat. Na řidiče čekají kolony, zdržení i objížďka.

V okolí Litomyšle se opravují tři úseky. Silničáři pracují na úseku Cerekvice nad Loučnou - Litomyšl, pokládají nový povrch v Moravské ulici, tedy na výjezdu z Litomyšle, od světelné křižovatky dál nahoru směrem na Svitavy a do třetice pracují i kolem obce Janov a tam omezení začíná necelé čtyři kilometry za Litomyšlí a táhne se až k obci Mikuleč.

Interaktivní mapa: Klikněte na konkrétní úsek pro více informací.

Pro řidiče to znamená kolony a objížďky. Kolem Janova je provoz řízený kyvadlově, protože místo není kudy objet. Na výjezdu z Litomyšle zase silničáři budou vozovku opravovat postupně. Je tam čtyřpruh, takže pokaždé budou dva volné a dva uzavřené.

Největší komplikace ale na řidiče čekají mezi Cerekvicí nad Loučnou a Litomyšlí. Tam je místo průjezdné jen od Vysokého Mýta. V opačném směru je objížďka přes Sedliště a Bohuňovice. V obcích z toho trochu panuje obava, protože přes ně pojede veškerá tranzitní doprava, včetně několika tisíc kamionů denně.

Letní uzavírky: Silničáři v kraji chystají 20 oprav hlavních silnic

Uzavírka Wonkova mostu v Pardubicích

Řidiči se v Pardubickém kraji musí před létem připravit na řadu komplikací. Ředitelství silnic a dálnic totiž plánuje skoro dvě desítky oprav hlavních tahů.

„Samozřejmě že jsme si vydobyli to, že tam bude alespoň snížená rychlost. Najednou zjistili, že most nevyhovuje, to mi ani nikdo nedal vědět, kolik ten most unese, takže tam bude nějaké omezení,“ říká nezávislý starosta Sedlišť Pavel Novák.

Jak postupně práce na jednotlivých úsecích začínaly, tak postupně budou i končit. Podle webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude nejkratší omezení na výjezdu z Litomyšle - to by mělo skončit už tento pátek.

Na úseku kolem Janova by měli silničáři pracovat do konce července a nejdelší omezení bude tedy Cerekvice nad Loučnou - Litomyšl. Tam ŘSD počítá s tím, že práce potrvají až do poloviny srpna.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio