V bývalé textilce Perla už se zase parkuje, řidiči nic neplatí

25. červen 2018 15:30

Ústí nad Orlicí má staronové velké parkoviště v centru. Po několika měsících prací je totiž demolice orlickoústecké Perly dokončená. Radnice chce otevřením nových míst zlepšit situaci s nedostatkem parkovacích stání ve městě.

Najít volné místo v okolí Mírového náměstí, případně kolem hasičské zbrojnice, divadla nebo okresního soudu bývá ve všední den poměrně obtížné. Někdy má člověk štěstí a jedno objeví, jindy musí okolím projíždět několikrát, než na nějaké natrefí. Situace je podobná i v širším centru Ústí.

Parkování zdarma

Za parkování v areálu bývalé textilky se neplatí, stejně jako dřív. Rozdíl je v tom, že teď už se neparkuje kolem výrobních hal a garáží, ale je tam přesně vymezený prostor, kde řidiči mohou svá vozidla nechat.

Z orlickoústecké textilky Perla zbyly jen hromady sutin

Bourací práce v areálu textilky Perla, listopad 2017

Demolice orlickoústecké Perly je u konce. Během přibližně pěti měsíců dělníci odstranili většinu budov a výrobních hal. Kdysi slavný podnik na výrobu tkaného textilu už připomíná jen komín a administrativní budova v Lochmannově ulici.

Odstavná plocha je dostupná jenom z ulice 17. listopadu. Ze Špindlerovy ulice už k areálu přístup není.

Plocha parkoviště zabírá jen malou část území po bývalé Perle. Radnice už začala s přípravnými pracemi pro zasíťování parcel. Až bude na pozemku elektřina, voda a plyn, začne se se stavbou chodníků a silnic. Tím se celý pozemek připraví na další výstavbu. Na místě vznikne dům dětí a mládeže. Pokud se při zadávání nebo vyhodnocování tendru neobjeví nějaký problém, mohla by jeho stavba začít už letos na podzim.

Parkoviště v bývalé textilce Perla v Ústí nad Orlicí
autor: Josef Ženatý
Spustit audio