V Chrudimi vzniknou psí louky. Pejskařům chybí prostor pro volné venčení

4. duben 2019 14:15

Venčit psa bez vodítka je v Chrudimi problém. Volné pobíhání zvířat je zakázané a žádná vyhrazená plocha pro tento účel ve městě není. Ale to by se mělo změnit. Radnice se rozhodla chovatelům vyhovět a vybudovat takzvané psí louky.

Přes chrudimské náměstí přechází důchodkyně s jorkšírským teriérem. Psí louka by se jí ve městě líbila. „Já si myslím, že na těch sídlištích to potřeba je, tam není taková možnost. A taky kvůli dětem, aby to psi neznečišťovali. Já bych za to byla ráda.“

„Prostor u Tesca u stadionu, kde by si přáli vymezený pozemek, ideálně oplocený, překážky pro pejsky, lavičky a odpadkový koš. Další plocha v městském parku, která by měla být oplocená a další otevřenou by mohla být plocha označená pro volný pohyb psů vymezená část ve Střeleckém parku,“ představuje seznam vybraných míst Šárka Trunečková z Městského úřadu v Chrudimi.

Psi na vodítku

Ne všude ale bude jednoduché trávníky na psí louky proměnit, upozorňuje starosta Chrudimi František Pilný (ANO). „V tuto chvíli zkusíme projekčně připravit alespoň dvě místa tak, abychom někde začali.“

A doplňuje, která místa dostanou přednost. „Je to podle mě určitě v městském parku u tenisových kurtů, u Tesca v proluce k tomu kůrovcovému lesíku a zatím jsme zavrhli vytipované místo Na Větrníku, možná i z toho důvodu, že z Větrníku nikdo nepřišel a neměl zájem, aby tam to místo fungovalo.

Prostor pro pejskaře ale bude podle radnice připravený nejspíš až příští rok.

Spustit audio

Související