V hale v České Třebové se do konce roku sportovat nezačne

20. říjen 2017

Sportovní hala v České Třebové už má novou střechu - původní se propadla v polovině ledna. Havárie se stala jen pár dní po kolaudaci. Původně Pardubický kraj plánoval, že se uvnitř bude do konce roku opět sportovat. Žáci střední školy, ke které hala patří, se ale po palubovce budou prohánět ale nejdřív v únoru.

Vnitřek haly byl totiž tři čtvrtě roku vystavený sněhu i dešti a vysoušení jde pomaleji, než se předpokládalo.

Na hale už není poznat, že by se v lednu něco stalo. „Uvnitř probíhají zásadní stavební úpravy a dodělávky. Čelní stěna je už nově omítnutá, střecha je dodělaná, takže to vypadá, jako kdyby stavba byla těsně před dokončením,“ říká ředitel Vyšší odborné školy a Střední školy technické Česká Třebová, Jan Kovář.

Čtěte také

„V tuto chvíli vysušujeme plochu třinácti kondenzačními vysoušeči. Plocha samotné tělocvičny je tisíc metrů,“ popisuje průběh prací uvnitř haly Tomáš Müller, technický dozor stavby. Do haly několik měsíců pršelo a vysoušení tak ještě nějakou dobu bude trvat. „Provádíme každý den měření, v jaké fázi vlhkosti jsme, ale nikdo přesně neřekne, jak dlouho to ještě potrvá,“ dodává Tomáš Müller.

Zvenku už na hale stopy po nehodě nenajdete

O patro níž jsou šatny a zázemí pro sportovce, i tam hučí vysoušeče. „Tam ta vlhkost nezasáhla. Nejvíce vlhkosti je u podlahy, kde v létě občas stála voda,“ říká ředitel školy.

V hale jsou nataženy kabely, trubky a intenzivně se pracuje na obnově haly. „Pod střechu se dávají finální zvukové izolace, z větší míry jsou namontována také světla, dále se bude po vysušení prostoru instalovat dřevěné obložení a až to vlhkost povolí, tak i podlahy,“ popisuje finální úpravy Jan Kovář.

Vysušování vlhkých zdí komplikuje i sychravé počasí. Zatím to vypadá, že by se sportovci měli do haly vrátit nejdříve v únoru.

autor: zen
Spustit audio