V Hlinsku má stát nové nákupní centrum. Nahradí starou budovu teplárny

24. leden 2023 07:20

Developeři chystají v Hlinsku stavbu nového nákupního střediska. Vybrali si pro něj plochu u výjezdu směrem na Poličku. Obchodní centrum by mělo znamenat i nová pracovní místa.

Stavba má vzniknout v areálu bývalé městské teplárny. Počítají s demolicí starých budov a skladů a na uvolněném místě by mělo stát nákupní středisko. Nebude to tedy další supermarket, ty jsou v této části města hned přes silnici už dva. Pozemky vlastní firma, která se věnuje výstavbě takzvaných retailových center - tedy komplexů několika menších obchodů u sebe. V Hlinsku by jich mohlo být až deset.

Čtěte také

Firma už má souhlas s demolicí teplárny a čeká na stavební povolení. Pak už bude záležet na investorech, reálný je ale určitě příští rok, kdy by se mohlo centrum otevřít. Důležitá budou pro Hlinsko také pracovní místa. Nové obchody by podle hlineckého starosty Miroslava Krčila (3PK) mohly potřebovat několik desítek zaměstnanců.

Podobný plán mají investoři také v Heřmanově Městci. I tam chtějí investoři postavit nové centrum se čtyřmi prodejními plochami. Mělo by stát u výjezdu z města směrem na Čáslav. Některým obyvatelům města se plán ale nelíbí, vadí jim představa, že první věc, kterou lidé na cestě do města uvidí, bude sedm metrů vysoká budova nákupního centra. Veřejné projednání k této plánované stavbě je stanovené na polovinu února.

Spustit audio

Související