V Hradci Králové začíná velká mezinárodní konference o síti sítí, tedy internetu, speciálně ve státní správě

4. duben 2016

V Hradci Králové dnes začíná 19. ročník konference s názvem Internet ve státní správě a samosprávě. Ve dvou dnech nabídne víc než 200 různých přednášek a diskuzí na toto téma. Podrobnosti má redaktor Josef Ženatý.

Čeho přesně se tedy tato konference týká?

Dalo by se říct, že je zaměřená na určitou reformu veřejné správy, což je jsou například kraje, obce atd., také na rozvoj e-governmentu, to by se zase dalo přeložit jako elektronizace právě veřejné správy.

Pak jednotlivé přednášky se týkají, například toho, jak využít evropské dotace právě třeba na elektronizaci veřejné správy, aby lidé mohli různé věci vyřizovat takzvaně online, ale aby i různé instituce mezi sebou mohly takto komunikovat, další jsou například zaměřené na kybernetickou bezpečnost, nebo elektronizaci zdravotnictví a sociálních služeb, je toho opravdu hodně.

Čtěte také

Jak už bylo řečeno těch různých přednášek, prezentací, diskuzí a podobně, se za ty dva dny uskuteční přes dvě stě, takže účastníci se rozhodně nudit nebudou.

Kolik lidí se konference tak zúčastní?

Letošní přesné číslo ještě jasné není, ale v posledních letech se vždy zúčastnilo asi 2 300 lidí. Mezi nimi jsou odborníci na různé ty věci, které jsem jmenoval, kteří přijedou takřka z celé Evropy.

Letos si připomínáme čtvrtstoletí od spuštění prvního webového serveru a napsání prvního webového prohlížeče WorldWideWeb

Jsou tam samozřejmě ale i zástupci ministerstev, krajů, obcí a tak dále.

Přijede například ministr spravedlnosti Robert Pelikán z hnutí ANO, nebo místopředseda senátu Přemysl Sobotka z ODS.

A chybět také nebudou firmy, které nabízejí růzené produky, služby a technologie v oblasti elektronizace státní správy, nebo zabezpečení dat, mobilních technologií a tak podobně.

Ta konference má vlastně i za cíl aby odborníci ve spoluprací s firmami zhodnotili, co se za poslední rok ve světě událo, nebo vymyslelo v oblasti informatizace společnosti a prodiskutovali a případně i vymysleli nové postupy.

Pro odbornou veřejnost je konference určitě velmi přínosná.

internet, počítač
autor: zen
Spustit audio