V Pardubicích se chystají na další hokejové derby s Hradcem Králové

28. prosinec 2013

Hokejová extraliga má na programu zápasy 33. kola. A pro hráče Pardubic a Hradce to znamená třetí vzájemné střetnutí v letošní sezoně. Zápas bude mít vynikající atmosféru, pardubická ČEZ Arena je vyprodaná. A duel budou provázet i mimořádná bezpečnostní opatření.

Na zápas se hodně těší především fanoušci, pro hráče je to víceméně utkání jako každé jiné. Výjimečnost vánočního derby připouští i generální manažer hradeckých hokejistů Aleš Kmoníček.

"Zápas to je pro mě určitě zvláštní, ať už atmosférou nebo tím, že v Pardubicích bydlím a Hradci pracuju. Na druhou stranu to beru jako jeden zápas z dvaapadesáti. Hráči, funkcionáři a fanoušci ale cítí, že jede o víc. A to je v pořádku. Když jsou dvě města extraligová města 15 kilometrů od sebe, tak to takhle musí být," myslí si.

A s tím souhlasí i generální manažer pardubických hokejistů Ondřej Šebek.

"Pro diváky, média a sponzory to je veliká záležitost. Pro hráče by to ale měl být zápas jako každý jiný. Hraje se o body jako v dalších 51 duelech a myslím, že hráči a realizační tým k tomu tak přistoupí. Vědí, že jakékoliv vykročení z běžného rytmu by mohlo být na škodu. Hráče požene plná aréna a to pro ně bude tou největší motivací, aby podali lepší výkon."

Vyprodaná hala vytvoří skvělou atmosféru, která požene hráče dopředu. Na to se těší i útočník Petr Sýkora, který ale druhým dechem dodává, že se hraje o stejné tři body jako v jakémkoliv jiném zápasu.

"Je dobře, že lidi na hokej chodí a je vyprodáno. Na druhou stranu pro mě to bude zápas jako každý jiný. Je mi docela jedno, jestli hrajeme s Hradcem, s Plzní či s někým jiným. Je to prostě extraligový zápas," vysvětluje Sýkora.

Derby bude přihlížet i policie

Ale něco jinak přece jen bude - zápas je vyhodnocený jako rizikový a bude více pod dohledem policie a to jak státní, tak i městské. Jak říká její ředitel Rostislav Hübl, chybět nebudou ani osobní prohlídky.

"V rámci zápasů, které jsou určené jako rizikové, pořadatel společně s policií provádí daleko pečlivější osobní prohlídky. A to nejen namátkově, ale na některých vchodech jimi musí projít každý návštěvník."

Třetí východočeské derby začíná dnes v 17 hodin.

autor: gut
Spustit audio