V Pardubicích se rozhodne o posledním čtvrtfinalistovi hokejového play-off

16. březen 2014

Pardubice nebo Slavia? Zmíněná otázka je aktuální především fanoušky obou mužstev, ale zajímá například také hráče Sparty a Třince, kteří zatím neznají svoje čtvrtfinálové soupeře.

„Měli jsme video, ale hlavně jsme řešili, jak vyjíždějí z obranného pásma, jak řeší oslabení a přesilovky. Řekli jsme si, jak budeme hrát my,“ dává nahlédnout do pardubické hokejové kuchyně brankář Július Hudáček. Hned ale připojí dovětek.

„Pro mě jako pro brankáře žádné specifické situace nejsou. V zápase je to pak úplně jiné než na videu, takže se všechno snažím řešit podle toho, jak se to vyvine v daném momentě.“

A čím si pardubičtí před rozhodujícím kláním na domácím ledě dodávají odvahy?

„Ve čtyřech zápasech jsme byli lepším a hokejovějším mužstvem. Musíme to zúročit, urvat to za každou cenu. Prosadit se důrazem v koncovce a postoupit,“ připomíná sobě i hráčům asistent trenéra Miloš Říha.

Bývalý slávista a toho času pardubický obránce Jiří Vašíček nijak nepochybuje o tom, že soupeř znovu vsadí na hokej, který bude pořádně bolet.

„Fyzický hokej je jim vlastní a my se tomu musíme přizpůsobit a nenechat se v tomto směru zahanbit. Ukázat jim, že se jich nebojíme.“

Páteční porážka 0:1 musela pardubické hokejisty mrzet o to víc, že herně i střelecky měli navrch. Slávista Marek Tomica ale rozhodl svým gólem o dnešním pokračování série. A jeho stručný pozápasový komentář zněl takto.

Čtěte také

„Hráli jsme to, co jsme měli a vyhráli jsme o jeden gól. Lepší takhle vyhrát, než hrát dobře a prohrát.“ Pátek také naznačil, jaké by asi měly být rozhodující slávistické argumenty v dnešním utkání.

„Musíme to umlátit, ale uvidíme, jestli to bude stačit. Hraju to už nějaký pátek a vím, že to tak být nemusí.“

Jisté je v dané chvíli pouze to, že utkání začne v 18:20 a že platí to, co před startem vyřazovacích bojů o titul připomněl ředitel soutěže Josef Řezníček. V případě nerozhodného stavu nebudou o vítězi rozhodovat samostatné nájezdy.

„Pátá utkání předkola se hrají do úplného rozhodnutí,“ potvrzuje Josef Řezníček.

autoři: apr , Vojtěch Bureš
Spustit audio