V Pardubicích vrcholí přípravy na IX. ročník Městských slavností

3. říjen 2002

V Pardubicích vrcholí přípravy na již devátý ročník Městských slavností. Tato desetidenní akce začínala jako podzimní městský festival, vloni organizátoři připojili i jarní část a letos zařadili i některé novinky. Jednou z nich bude slavnostní průvod, kterým v pátek celé slavnosti začnou. Organizátorka Dana Buriánová připomněla, proč celá akce vznikla

"Tady to vzniklo z toho, že se konají těsně po sobě dvě velice významné mezinárodní akce. Je tady mnoho zahraničních návštěvníků, ale i tuzemských. A tak, aby byla možnost nabídnout jim program po tu dobu, kdy tyhle dvě akce nejsou. Tím to začalo. Všichni se toho ale velmi dobře chopili, protože když se to vezme, tak těch deset dní programů zajišťují veškeré pardubické skupiny, soubory. To není, že by jsme sem dováželi kulturu. To je skutečně jenom pardubická kultura. My nabízíme všem, co umíme v Pardubicích udělat."

Pardubice - městské slavnosti
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.