V parku Na Špici v Pardubicích do léta vznikne workoutové hřiště

8. březen 2021 09:11

V parku Na Špici v Pardubicích městský obvod do poloviny letošního roku postaví větší workoutové hřiště. Nové sportoviště bude stát 683 000 korun.

„Polovinu zaplatí obvod, polovinu dá město. Bude postaveno v blízkosti řeky Labe. Hřiště vznikne na základě podnětu sportovců,“ řekla tajemnice městského obvodu I Gabriela Křížková.

Žebřiny, bradla, bedny

Jedno takové hřiště v parku už je, má tři jednoduché rovné hrazdy s různou výškou pro úchop. Nové hřiště bude větší. Bude mít například svislé žebřiny, vodorovný žebřík, bradla, krátký šikmý žebřík, bradla pro vozíčkáře a tři plyometrické bedny. Na ploše budou grafické znaky pro člunkový běh nebo skok daleký s vyznačenými mírami.

Workoutové hřiště, Jihlava

„Práce začnou, jakmile to počasí dovolí. Nejzazší termín dokončení je 30. června. Věřím, že stihneme začátek hlavní sezony. Hřiště bude pro úplné benjamínky, vozíčkáře i sportovce a umožní závody ve workoutu,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (ČSSD).

Park Na Špici prošel revitalizací, dokončená byla v roce 2014. Opravy stály 36 milionů korun, přispěla na ně Evropská unie. Je tam loděnice, dětské hřiště, cesty vhodné pro bruslaře, hřiště na míčové sporty, molo na Labi, dřevěný pavilon s vyhlídkou pro pořádání akcí i půjčovna sportovního náčiní.

V roce 2017 tam radnice poprvé uspořádala akci sportovní park, který se konal v době letní olympiády, následovaly další ročníky, kterých se účastí velké množství lidí. Akce představují místní sportovní kluby, rodiny s dětmi soutěží ve všemožných disciplínách.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související