V Perle nezaparkujete. Demolice textilky zkomplikuje v Ústí nad Orlicí parkování

28. srpen 2017

Příští týden začne v Ústí nad Orlicí demolice areálu bývalé textilky Perla. Pro radnici se tak po dlouhých letech otevírá možnost, využít rozsáhlý prostor v centru města. Pro řidiče ale bude bourání Perly znamenat při parkování velké komplikace.

Řidiči se v centru Ústí musí připravit na ještě větší problémy s parkováním. Už teď má Ústí nad Orlicí v centru města velký nedostatek odstavných ploch a parkovacích stání, a bourání Perly tuto situaci ještě zhorší. Řidiči totiž nebudou moct využívat prostory v jejím areálu, které posledních několik let sloužily jako bezplatné parkoviště nedaleko centra města.

Čtěte také

Vedení města o problémech s parkováním ví. Zruší proto povinnost na některých plochách platit parkovné, říká starosta Petr Hájek ze sdružení Oušťáci: „My jako město jako náhražku otevíráme dosud placená místa před OSSZ a v ulici Na Štěpnici jako bezplatná, tzn. vypínáme zde parkovací automaty.“

Parkování v orlickoústecké Perle

Městská policie se na žádné větší akce nechystá. Má totiž připravený plán, kam případné bloudící řidiče nasměrovat. Potvrdil to velitel strážníků Martin Faltus: „To bychom řešili na parkovištích v dosahu centra města. Třeba u Avionu, u budovy VÚB, parkoviště na sídlišti Štěpnice, Podměstí atd.“

Čtěte také

Všechna tato opatření jsou dočasná. Město chce co nejdřív opět otevřít bezplatné parkoviště v Perle. Až budou budovy po textilce srovnané se zemí, tak jedna z prvních věcí, která by na uvolněných parcelách měla fungovat, je právě záchytné parkoviště. Dokonce by mělo mít i větší kapacitu než to současné. Navíc už nebude nutné kličkovat mezi starými továrními halami a garážemi.

Parkování v orlickoústecké Perle
autor: zen
Spustit audio