V pondělí se Hlinsko rozdělí na dvě poloviny. Alespoň pro řidiče

28. březen 2019 09:15

Od pondělí musí řidiči v Hlinsku počítat s velkými komplikacemi. Začne oprava mostu přes Chrudimku a hlavní silnice ve směru na Ždírec nad Doubravou tam bude uzavřená. A zůstane to tak několik měsíců.

Podle Ředitelství silnic a dálnic je nosná konstrukce mostu z roku 1910 poškozená silným provozem a musí se nechat vyměnit. Takže je to vlastně kompletní rekonstrukce, včetně nové izolace, vozovky, říms a ochranného zábradlí. Pro chodce bude postavená vedle mostu provizorní lávka, po které se dostanou na druhou stranu. Auta tam ale neprojedou.

Zajížďka 18 kilometrů

Osobní auta a autobusy prokličkují okolními ulicemi (Vinohradská, Rokycanova, Hálkova a potom ulicí Wilsonova). Podstatně složitější to budou mít řidiči velkých nákladních souprav a dálkových autobusů. Pro ty vede objížďka přes Rváčov, Trhovou Kamenici a do Ždírce nad Doubravou a je to zajížďka asi 18 kilometrů.

Oprava mostu potrvá víc než půl roku. Termín dokončení stavby je na konci října a do doby budou platit omezení, o kterých jsme mluvili. A ještě cena opravy mostu - rekonstrukce bude stát čtrnáct milionů korun.

Interaktivní mapa: Objízdnou trasu pro nákladní auta zobrazíte zašktrnutím v legendě (levý horní roh).

Spustit audio

Související