V Přelouči už nečekají, až zamrznou rybníky. Otevřeli nové kluziště

13. prosinec 2021

Přelouč otevřela novou zimní atrakci - umělé kluziště. Zatímco vloni ho místní museli oželet kvůli covidovým uzávěrám, letos už je ledová plocha v provozu a díky umělému osvětlení i ve večerních hodinách.

Bruslaři nad 18 let se ale musí u pokladny prokázat potvrzením o očkování nebo prodělaném covidu, naopak děti do 12 let můžou přijít bez omezení. Dopolední časy jsou pak vyhrazené pro školy a školky.

„Je tady dobře, led je tvrdej, jsou tady všichni moji kamarádi, takže si to užívám,“ říká jeden z malých bruslařů. Dřív byly děti zvyklé jezdit do Pardubic, teď mají kluziště mnohem blíž.

Bruslení po ruce

Během natáčení se na ledu proháněly děti ze základní školy z nedaleké obce Břehy. To, že odteď nemusí za bruslením jezdit až do Pardubic, vítají i učitelky: „Je to úžasný. Pro nás je to hlavně dostupný ze Břehů, takže perfektní,“ usmívá se učitelka Michaela Panchártková.

Čtěte také

Pro veřejné bruslení je ledová plocha otevřená od 2 hodin do půl 6. Večerní časy jsou pak určené pro pronájmy nejrůznějších kolektivů nebo sportovců. Ne každý se sem al dostane. Správce Jiří Tamchyna tady dohlíží na dodržování protiepidemických pravidel. „Musí se prokázat očkovacím potvrzením nebo testem,“ jinak prý bruslaře na led nepustí. Některé bruslaře musel od kluziště vykázat.

„Návštěvníci starší 18 let sem mohou vstoupit výhradně s dokladem o prodělání nemoci nebo musí doložit, že byli očkovaní,“ doplňuje starostka Přelouče Irena Burešová (ODS) a dodává, že ledové kluziště stálo 14 milionů korun i se zázemím a rolbou.

Spustit audio

Související