V září po celém kraji

30. srpen 2005

V září se Český rozhlas Pardubice bude organizačně spolupodílet a současně prezentovat na několika akcích, které jsou významné nejen pro Pardubický kraj, ale mají i nadregionální charakter. První z nich jsou Dožínky. Ty se uskuteční v sobotu 10. září v pardubických Tyršových sadech a budou se na nich prezentovat pěstitelé a chovatelé z celého kraje. Bohatý kulturní program je samozřejmostí. Český rozhlas Pardubice se bude prezentovat přímo na místě a propagovat bude svoje rubriky zaměřené právě na tuto zájmovou skupinu.

O týden později, v sobotu 17. září, se v Pardubickém kraji konají hned dvě významné společenské akce. První z nich jsou Dny Pardubického kraje, letos ve městě Králíky. Návštěvníci se jistě pobaví u loutkového divadla Českého rozhlasu Pardubice, jehož moderátoři budou celou akcí provázet. Tentýž den v rodišti Františka Filipovského v Přelouči proběhne udílení ceny za nejlepší výkony v dabingu. Na přeloučské náměstí je nachystán po celý den bohatý kulturní program, kde malé i větší návštěvníky okouzlí pohádkového kreslení s Českým rozhlasem Pardubice.

Vrcholem měsíce se zcela jistě stane 28. září Pochod proti rakovině prsu. Jeho organizátorem je Český rozhlas Pardubice. V cíli, na nádvoří hradu Kunětická hora, na účastníky pochodu čeká grilování, country kapela, prohlídka hradu a pro děti budou připraveny hry a soutěže. Výtěžek ze startovného podpoří provoz mamografu pro Krajskou nemocnici v Pardubicích.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.