Václav Souček: Co týden dal

29. týden tohoto roku; Medard se ještě zcela nevypršel, dny se začaly krátit, a do žní zbývá ještě pár hodin. Parlament se dvoukomorově odmlčí, začala „okurková sezóna“ - ale okurky jsou k mání ve fólii a neviditelná ruka trhu si je cení vysoko, stejně jako jiné zájmové potraviny. 

Ze společnosti: Andrzej Duda opět prezidentem u sousedů, Miroslav Kalousek ohlásil odcházení / neodcházení, chybět by z celebrit měl napříště i kníže Karel. Černé dny řadou zažívá vnitrostátní železnice.

Čtěte také

Evropský parlament přijal a vydal usnesení na způsob rezoluce, potažmo výzvu k obnovení trestního stíhání předsedy vlády ČR, když tímto způsobem reagoval na soustavná popichování z okruhu opozičních siločár v ČR. Připomíná to horký brambor.

V sedmadevadesáti letech zemřel Milouš Jakeš, boží mlýny budou mít co mlít a historici o čem psát. Co do komiky jej málem předstihl jistý soudruh Urbánek.

Pro dnešek závěrem předpověď fundované ministryně financí A. Schillerové - podle jejího názoru bude líp tak za osm let. Lid obecný by plédoval pro změnu hesla: ANO - líp už bylo.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.