Václav Souček: Jako skála stát

Není vyloučeno, že by dnes nemravný katarský princ dostal v ČR horší známku z mravů a do vlasti na zásah ministra spravedlnosti neodletěl. Zároveň je nutno podobný krátký proces připustit, třebaže by katarskému Amorkovi dnes losoval jeho soudce počítač.

Není vyloučeno, že by se na krátkém brífingu za mikrofonem měl rozpačitě potit i některý jiný ministr, než Martin Kocourek. Zároveň je nutno připustit i jiná strohá vysvětlení s brýlemi na špičce nosu a bez dotěrných dotazů novinářů. Presumpce, víme?
A když už někdo vyšťourá škraloup, vezměme na pomoc známý kategorický imperativ, přičítaný doktoru Plzákovi a zatlučme opovrženíhodné slídily bez milosti jako hřebík.
Zůstane-li dotyčný stát jako skála, pak je očividně jeho poslání důležitější než jeho problémy, či cokoliv jiného. Příkladně takový podpis dohody o vyrovnání s církvemi opravňuje dotyčného k přesvědčení, že je součástí nehnutelného skalního masivu.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio