Václav Souček: K narozeninám

Český mediální prostor oživila v konci okurkové sezóny nová jména. Po úspěšném starostovi Nového Města na Moravě, neúspěšně nominovaném na post ministra kultury, je to jeden - dosud mediálně téměř neznámý - státní zástupce. Neboť ten zkoumal a prozkoumal, jakož i vydal návrh zastavit trestní stíhání aktuálního českého premiéra, což neprodleně spustilo poprask.

Málokdo ví, kolik stran obsahuje vyšetřovací spis, ještě méně lidí má povědomost o tom, co a na kolika stranách vedlo zmíněného státního zástupce k jeho rozhodnutí; ale už jsme mohli slyšet možná víc než stovku komentářů a důrazných připomínek. Nu, bývaly doby, kdy přes stanovisko státního zástupce „nejel vlak“. Ale to zřejmě nemůže být kauza, týkající se předsedy vlády.

Protože věčně vtipkující množině našeho národa není svaté nic, natož pak nějaký mediální dělbuch, objevilo se na prvním místě mezi hláškami k tomuto „případu“, že premiér Andrej Babiš dostal nevšedním způsobem milý dárek k pětašedesátým narozeninám.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Přívlastky

    Původní - a slavné - lidové hlasování rozhodlo o odchodu Velké Británie ze svazku Evropské unie. Měl to být ale rozvod podle pravidel, nikoliv bez pravidel.

  • Václav Souček: Hrábě

    Slušelo by se dnes pronést pár slov k nechvalným výročím 21. srpna, ale ono jich ještě bude víc než dost - a hodně hořkých.  

  • Václav Souček: Úterý

    Máme úterý, a ví se o tom od soboty - na zámku v Lánech se dnes sjedou k audienci u prezidenta Zemana moudré hlavy; tři předsedové politických stran plus předseda vlády. 

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.