Václav Souček: Nedopatření

Novinový titulek „Rusové nepustili Tomana…" je toho druhu, že člověka píchne u srdce, ale je třeba ho dočíst: Rusové nepustili letadlo našeho ministra zemědělství s doprovodnou delegací do Tatarstánu. 

Ministr zahraničí Petříček si pospíšil s konejšivým komentářem, že jde pouze o administrativní nedopatření - to aby se občánek zbytečně neznepokojoval, neboť těch nedopatření ve vztazích s mocným dubiskem tam na východě je nějak víc, než je záhodno.

Čtěte také

Coby nedopatření se náhle vyjevilo umístění pomníku maršála Koněva v jedné pražské části, uvažovaný pomník jiné části osvoboditelů v jiné pražské části, jakož i starostlivé výměny názorů všemožné úrovně v médiích.

„Komu Pánbůh ouřad, tomu rozum", říkávali naši předkové k podobným nedopatřením, a také „Mnoho povolaných, málo vyvolených".

O nepovolaných naše mudrosloví taktně mlčí.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Jako když zapnete

    Uplynul týden od znamenitého výročí. Jako když vypnete a znovu zapnete karmu. Tak povyskočily a zase pohasly revoluční a pseudorevoluční plamínky.

  • Václav Souček: O svěřenectví

    Dovodit, že kdo lže, ten také krade je snadné a prajednoduché; pravda bývá složitější. Lež spojená se ztrátou iluzí vypadá na prvního pohled neškodná, může být i prospěšná.

  • Václav Souček: O víně

    Není třeba citovat autority s mlsným jazykem, obrovský vzestup výsledků práce našich vinohradníků a vinařů je znát na každém kroku, jak na tuzemském trhu, tak v zahraničí.