Václav Souček: Otevřené (US Open)

Hodně se bavíme při košíkové, kde se našim daří nevídaně. Ale je příjemné vrátit se k pohlednému tenisu na US Open, třebaže jsme nesklízeli plnou náruč úspěchů, jak bylo zvykem. Nicméně naplno září juniorský titul Jonáše Forejtka, a svítí dílčí výsledky našich ženských nadějí. 

Za zmínku stojí drobné, dolary penalizované excesy Kyrgiose a Medvěděva, zlostně zničené rakety, a podíl obecenstva.

Amerika fandí „bílému sportu“ barevněji, než distingované publikum Wimbledonu, nevyhýbá se projevům nelibosti, ani brutálnímu nadšení. Obliba pomáhá jistým procentem i jinak; rozhodčí toleruje prodlevy při servisu.

Rafael Nadal s trofejí pro vítěze US Open

Mária Šarapovová se prochází až daleko za dvorec, aby se rozvážně vrátila, hvězdná Serena Wiliamsová potřebuje zklidnit dech a nabrat sílu po extrémnějších přesunech po kurtu. Nicméně úklona ke kolenům za nezlomnou vůli vítězit!

Odborní experti připodotkli mírný ústup některých fenoménů, nicméně Rafael Nadal se položil na dvorec obličejem k nebi po svém devatenáctém (!) titulu. Tak žádný strach - odchody ze scény hlášeny nejsou, zato nové tváře se řádně zviditelnily.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Počinek

    Stařičký princip, vyčtený z oblíbené četby: „dá-li Vám milion lidí po koruně, nic jim to neudělá, a z Vás je milionář“. 

  • Václav Souček: V konci třetí dekády

    Za třicet let od památného listopadu 89 zažila naše politická scéna spoustu odcházení, slavných i neslavných návratů či hokuspokusů o podíl na výkonu moci.

  • Václav Souček: Každý dobrý

    Skoro k té způsobené škodě škoda dalších slov; přiblblým sprejerským výtvorem ozdobený pilíř Karlova mostu uvedl bez následků do původní podoby člověk v oboru znalý.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.