Václav Souček: Plnou parou back

Česká sociální demokracie se za dvojičkou Sobotka-Hašek polohlasitě ohlíží po silné a průrazné osobnosti do svého čela jako po náhradě za nevýrazný tandem. Její někdejší průrazný expředseda Jiří Paroubek se zatím pilně pídí v politické mapě po svém, hledaje bílá místa.

V úvahu přichází - podle politologů - revitalizace hnutí národních socialistů, či založení zbrusu nového politického subjektu na jedno vítězné použití. Přinejhorším pokus o hejtmanské žezlo. Touž dobou hodlá posbírat hlasy v rozsahu celého politického spektra "steel lady" Jana Bobošíková. O prezidentských volbách prý odmítla nabídku třiceti milionů, aby to vzdala, považte! Výsledky tak usilovného a cílevědomého snažení budou zřejmě úspěšné, protože lidem dochází trpělivost. A zároveň tristní, neboť lidská paměť je děravá jak cedník.
A opřít se o historickou zkušenost? Ta je těžká jako cent - a bohužel stejně nepřenosná.

Publicista Václav Souček glosuje současné kulturní, společenské i politické dění na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové. Slyšet je můžete od pondělí do soboty v 8:20 hodin.

autor: VS
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.