Václav Souček: Řetěz

Krize způsobená koronavirem dostala některé z našich malých firem na dno existence, neřkuli k bankrotu. Aktuální vláda čelí za dramatického použití prostředků státního rozpočtu tomu nejhoršímu a schytává za to co proto od opozice, včetně obvinění, že si kupuje volební hlasy. 

Ale zkusme se vrátit k pojmu „krize“; není to číslo jednotné, nýbrž množné. Je - a bude to řetěz k r i z í, seriál, postihující citelně i velké, prosperující firmy.

Čtěte také

Mluví se polohlasem i o mladoboleslavské Škodovce s novým šéfem a novým záměrem dominujícího přeshraničního koncernu, a to nemusí být poslední krok strategických opatření nadnárodních financí.

Naproti tomu se populární Tour de France letos pojede, neboť je do ní nainvestováno více, než kdy jindy, včetně preventivních opatření k ochraně zdraví cyklistů i diváků. Proběhne tedy tradiční demonstrace odhodlání ducha a síly těla, přenášené na zadní kolo - řetězem. S ohnisky virové nákazy to přitom může být ze dne na den jiné.

Poněkolikáté je třeba připomenout si, že každý řetěz je silný jen tak, jako jeho nejslabší článek. Nedejbože články.

autoři: Václav Souček , baj
Spustit audio

Související

  • Václav Souček: Polštáře

    Dá se porozumět vládou vyhlášeným opatřením, a s jistou úlevou zaznamenat, že dokonce polevily i útočné kousavosti těch, kteří by všechno zařídili líp.

  • Václav Souček: Zkouška sirén

    V době řízné prevence před novým infekčním virem se také připomnělo už zvykové polední varování. 

  • Václav Souček: Alternativy

    O nepříjemné zprávy v těchto dnech není nouze, ale i ty příjemnější nesou nádech pochyb; náleží k nim natěšené oznámení o klesajících cenách ropy na světových trzích.