Ve Svitavách bude MS dorostu a juniorů v požárním sportu

8. červenec 2014

Mistrovství bude probíhat od 13. do 20. července na Svitavském stadionu. K vidění budou čtyři disciplíny – výstup na cvičnou věž, 100m běh s překážkami, štafeta 4x100m a požární útok.

Česká republika bude mistrovství hostit poprvé v historii: „Je to velká událost, protože to je největší sportovní akce požárního sportu,“ řekl starosta KSH ČMS Josef Bidmon. „Ještě nikdy tu podobná akce nebyla, ale myslím si, že jsme se organizace zhostili dobře a porveme se s tím se ctí,“ dodává za organizační výbor Jan Soural.

Přijedou hasiči ze 13 zemí

Účast na MS bude velká, podle předpokladů dorazí na 400 sportovců a členů doprovodného týmu z 13 zemí světa. Novinkou letošního ročníku je soutěž dívek: „Vůbec poprvé je to společně s dorostenkami a juniorkami. A poprvé je soutěž dorostenců a juniorů dohromady,“ říká Bidmon.

Čeští hasiči budou mít ve Svitavách nelehký úkol obhájit loňské úspěchy: „Na minulém mistrovství v Rusku jsme se stali absolutními mistry světa v kategorii dorostenců, získali jsme titul mistrů světa v požárním útoku a další individuální tituly,“ chválí mladé hasiče Bidmon.

Přijít podívat se může každý, vstupné je volné.

autor: HRU
Spustit audio