Ve Vysokém Mýtě byly zahájeny Francouzsko-české dny

17. září 2002

Dnes v patnáct hodin zahájí ve Vysokém Mýtě třetí ročník Francouzko-českých dnů. Místostarosta města Martina Krejza upřesnil, že i letos je pro návštěvníky připraven bohatý program:

"Třetí ročník zahajujeme dnes. Zahájí ho taneční a dechový orchestr ZUŠ z Chrudimi. Večer potom bude filmové představení Swing, což je francouzský film a je to jakási cikánská balada. Potom ten program pokračuje celý týden a vyvrcholí v sobotu historickým dnem, kdy tady bude kostýmový průvod v pátek večer, který doprovodí ještě lampiónování balónové show. Je tady připraven bohatý program na celou sobotu, který večer vyvrcholí ohňostrojem. Ještě bych rád z programu upozornil na benefiční koncert, který se uskuteční v pátek 20.září v 18.30 v Šemberově divadle a hrát budou manželé Vedralovi a Muzika a čínská zpěvačka Jing-son a Horská karavana. Celý večer bude provázet moderátor a pražský herec Jaroslav Dušek."

vysoké mýto
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.