Velikonoční bochánky paní Jitky z Českého Dubu – další soutěžní recept Pochoutkového roku!

11. duben 2019

Porota Pochoutkového roku na sladko vybrala další soutěžní recept – na velikonoční bochánky paní Jitky Pluhařové z Českého Dubu.

Zdobení velikonočních bochánků před pečením

Recept na velikonoční bochánky neboli anýzové velikonoční mazance se vydal zaznamenat tým Pochoutkového roku v čele s Patrikem Rozehnalem. A hned za dveřmi předali paní Pluhařové dárkovou tašku Pochoutkového roku, kde byla minutka, chňapka, zástěra a prkénko s logem Pochoutkového roku – jak si sami můžete poslechnout v přiložené reportáži.

Zajímavé je, že recept, se kterým se Jitka Pluhařová přihlásila do soutěže Pochoutkový rok, získala jako krejčová od jeptišek, pro které šila.

Jak takové velikonoční bochánky budou vypadat a chutnat, se dozvíte už tuto neděli 14. dubna po 10. hodině, kdy bude v kuchyni zase legrace.

Patrik Rozehnal zpovídá soutěžící z Českého Dubu

Do soutěže Pochoutkový rok se můžete přihlásit i vy. Stačí, abyste poslali svůj tradiční rodinný recept na sladkou dobrotu, a můžete si tak zahrát o poukázky na nákup kuchyňského vybavení v celkové hodnotě 100 000 korun. Hraje se celý tento rok a recepty odvysíláme vždy v neděli po 10. hodině.

Tak do toho!

Recepty můžete posílat buď poštou na adresu: Český rozhlas, Vinohradská 12, Praha 2, na obálku je nutné připsat heslo Pochoutkový rok anebo můžete recept zaslat prostřednictvím webového formuláře na adrese www.pochoutkovyrok.cz.

Sbírka náprstků paní Jitky. I takové poklady jsou využitelné v kuchyni při pečení
autoři: Patrik Rozehnal , Jaroslava Mannová

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka