Velký prostor, přírodní materiály, propojení se zahradou - moderní interiér, který vás překvapí drobnými detaily

22. leden 2021

Na mnoha místech na Pardubicku vládne čilý stavební ruch. Například v Srchu u Pardubic vzniklo v poslední době hodně moderních novostaveb. Do bungalovu se sedlovou střechou jsme zavítali s mikrofonem Českého rozhlasu Pardubice, abychom zjistili, jaké jsou současné trendy.

„Největším přáním majitelů Svobodových byl dostatek prostoru pro život, a pokud možno výběr přírodních materiálů. Zvenku vidíte obklady ze dřeva a pravé pálené cihly. Interiér tvoří dubová podlaha a nábytek z přírodního dřeva, který jsme nakombinovali s bílou barvou. Ta hraje prim v kuchyni,“ vysvětluje svůj záměr bytová designérka Šárka Horáková.

Nejvíce zaujme velký prostor, dnes už klasické propojení kuchyně a obývacího prostoru. Impozantní je prosklená stěna, která propojuje vnitřní prostor s venkovní zahradou. Bonusem je pak nádherný výhled na Pardubice a Železné hory. 

Kuchyňský ostrůvek s výhledem na hory

Ostrůvky uprostřed kuchyně jsou dnes žádaným módním prvkem. Okno až do stropu je přímo proti ostrůvku, takže se majitelka při vaření může kochat výhledem na Železné hory.

Kuchyň tvoří hladká bílá plocha bez úchytek.  Dvířka a korpusy jsou ze stříkaného matného materiálu. Kuchyňská deska je z bílého umělého kamene. Tady musel jít přírodní materiál stranou i kvůli bezproblémové údržbě.

Světlá a vzdušná koupelna se samostatně stojící vanou

„Údržba kuchyně je jednoduchá, ty materiály tomu jdou naproti. Lehce otřete plochu vlhkým hadříkem a je uklizeno,“ říká Klára Svobodová. 

„Hluché kouty jsou v kuchyni vždy oříškem. Ale protože tato kuchyň je poměrně velká, měkká lavice se do rohu přímo nabízela. A dobře jsem odhadla, že lavice s polštáři v rohu této kuchyně nebude zahálet,“ říká designérka. 

„Ano, stále tam někdo sedí, jen škoda, že to nejsem já,“ směje se majitelka. 

Houpací křeslo dominantou obýváku

Obývací prostor v domě manželů Svobodových tvoří designový lehký nábytek z dubového dřeva. „Dali jsme si záležet i na krbu, který hezky vyčleňuje prostor sezení.  Dominantou obýváku je ale splněný sen paní domácí - velké dřevěné houpací křeslo. Retro prvek, který prostor krásně doplní, připomíná starobylost, ale v moderním interiéru působí skvěle,“ uzavírá bytová designérka Šárka Horáková.

Spustit audio

Související