Vepřové kotlety se zelím

Suroviny: vepřové kotlety, 0,5 kg kysaného zelí, zakysaná smetana, anglická slanina, cibule, česnek,bobkový list, brambora, olej, sůl, pepř, tuk

Postup: Kotlety opláchneme, osušíme, naklepeme, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a najednou osmažíme ve výpeku. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, opepříme a dusíme, dokud není zelí měkké. Pak bobkový list vyjmeme. Bramboru oloupeme, omyjeme a na jemném struhadle nastrouháme. Přimícháme ji k zelí, abychom ho zahustili. Maso rozložíme do pekáče vymazaného tukem. Na každý řízek navršíme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéct do předehřáté trouby.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5. května 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.