Veronika Khek Kubařová: Do StarDance bych šla znovu

22. červen 2020

„Egoisticky jsem si přála, abychom nevypadli jako první. Nevěřila jsem ale, že bychom mohli postoupit takto daleko a už vůbec ne vyhrát,“ říká herečka Veronika Khek Kubařová, která v prosinci loňského roku vyhrála taneční soutěž StarDance. V pořadu Xaver a host prozradila, s jakým zraněním se musel potýkat její taneční partner i jaký je život s režisérem.

Veronika Khek Kubařová pochází z loutkoherecké rodiny, sama však upřednostňuje divadlo s živými herci. „Myslím, že to trochu odnesla moje maminka, protože ta si nadání odnesla, loutkoherectví také částečně vystudovala a věnuje se mu. Jako ředitelka mateřské školky dokonce s loutkami a dětmi pracuje a je hrozně hezké, že spojila vášeň s povoláním,“ říká.

Vítězství ve StarDance

V loňském roce zvítězila herečka v soutěži StarDance. Náročnost soutěže, jak fyzická, tak psychická, ji překvapila. „Je to dřina ve všech směrech. Nejenom kvůli tomu, že je potřeba ustát tlak, ale také kvůli tréninkům a pozornosti. Do toho je člověk permanentně fyzicky vyčerpaný, protože trénuje a ještě má povolání, které znamená večerní hraní divadel,“ vzpomíná.

Během soutěže se tanečnímu páru, který tvořila herečka s Dominikem Vodičkou, nevyhnula nehoda: „Dominik si na tréninku vyhodil čtyři žebra. Nezpůsobila jsem mu to ani tím, že bych udělala chybu v choreografii, ale tím, že jsme se oba pořádně nedomluvili. Mrzelo mě hlavně to, že se to vůbec stalo a že jsme nevěděli, jestli bude moct další přímý přenos odtančit. A to byl jediný moment, kdy jsem se o něj bála.“ Přesto všechno se však herečka Xaverovi svěřila, že by do StarDance šla znovu.

Život s režisérem

Na herečce zaujme také její neobvyklé příjmení, které získala od svého manžela, divadelního režiséra Pavla Kheka. Režisérem byl mimo jiné i její předchozí partner a herečka Xaverovi přiznává, že má pro toto povolání slabost. „Jsou to báječní, okouzlující muži, kteří mají názor a umí řídit situace, mají vize a jsou tvůrčí. Když s nimi ale začnu chodit, většinou už s nimi nechci pracovat, protože se bojím, aby to nebylo podezřelé,“ vysvětluje se smíchem herečka.

Režisérské povolání manžela Veroniky Khek Kubařové prý nelze zapřít ani v soukromém životě: „Projevuje se to tím, že je zvyklý věci časovat – kdy se zkouší jaká scéna, kdy říct hercům něco dalšího a podobně. Takže on plánuje náš život a je systematický. Zato já jsem absolutní chaotik a jsem šťastná v chaosu. Myslím si ale, že se od sebe vzájemně učíme.“

Zajímá vás, kdo u Veroniky Khek Kubařové rozhoduje o domácích financích a zda herečka využívá taneční zkušenosti v divadelních představeních? Poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio