Vichřice zasáhla do dění operního festivalu Smetanova Litomyšl

27. červen 2008

Středeční vichřice, která se prohnala Pardubickým krajem, zasáhla také do dění Mezinárodního operního festivalu Smetanova Litomyšl. Večerní koncert musel být přerušen, protože zámek se stal místem, kde bouřka udeřila s opravdu velkou silou. Pořadatelé hovoří o štěstí v neštěstí. Pohroma totiž přišla ve chvíli, kdy skončila první část pořadu, a tak se lidé mohli schovat do bezpečí zámeckých arkád. Mezi nimi byla i redaktorka Tereza Brázdová, která celý průběh večera natáčela. Díky její reportáži si teď můžete poslechnout, jak to na zámeckém návrší vypadalo.

"Oni si z nás dělají legraci a nic jiného, protože oni to mají stejně rozhodnuté, ale teď jsme jim dokázali, že se nechceme nechat a že budeme bojovat. Já si to nemohu z důchodu dovolit, nemám důchod ani šest tisíc, z toho zaplatím tři tisíce inkaso a mám osmdesát korun na den, kde já si z toho našetřím čtyři sta tisíc na garsonku?"

"Já to vnímám jako dost velký podraz na občany Pardubic, kteří v podstatě tady roky bydlí, odevzdali tomuto městu i hromadu práce byť za dob minulých, ale dneska chtějí v klidu dožít své staří. Bohužel dneska z nich začínají pomalinku jistě vyrábět bezdomovce, protože nebudou mít na to zaplatit si koupi bytu."

autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka