Výherce miliardového jackpotu vsadil tiket v Pardubickém kraji

18. květen 2015

Výherce rekordní sumy v loterii Eurojackpot vsadil svůj tiket v Pardubickém kraji. Téměř 2,5 miliardy korun získal při pátečním slosování. Celou částku dostane na účet.

Výherce podal svůj tiket jen jeden den před samotným slosováním.

Čísla si sám nevybíral a vsadil na náhodný tip. Podal plnou sázenku, to znamená, že vyplnil všechny sloupce. Za tiket zaplatil dohromady 400 korun.

Sazka nabídne výherci i neobvyklou pomoc – psychologa a finančního poradce.

Částka se už nebude danit. Výherce si tak převezme v přepočtu 2 miliardy a 466 milionů korun. Sazka mu částku musí poslat do 60 dní na účet.

Identita výherce je ale stále neznámá. Má ještě 32 dní na to, aby se o svou výhru přihlásil.

Veřejnost se totožnost čerstvého miliardáře nedozví, pokud si to výherce nebude přát. Kvůli ochraně identity výherce společnost Sazka zpřísnila bezpečnostní opatření.

„Pokud výherce nebude souhlasit s tím, abychom zveřejnili jeho identitu, tak my ji samozřejmě v žádném případě nezveřejníme. Měl by ji znát pouze jeden člověk, technický pracovník v Sazce, který bude tuto výhru předávat,“ vysvětlil mluvčí společnosti Václav Friedmann.

V Dánsku třeba výherkyně skoro 1,5 miliardy korun veřejně vystoupila v televizi, aby se pochlubila.

Doteď bylo nejvyšší vyplacenou částkou 1,7 miliardy korun, které získal loni v září výherce ve Finsku. Také v Česku je více než dvoumiliardový jackpot bezkonkurenčně nejvyšší výhrou. Předloni v listopadu manželský pár z Chrudimska vyhrál 400 milionů korun ve Sportce. Manželé tehdy ohlásili, že velkou část těch peněz věnují na charitu. V Česku je loterie Eurojackpot od října 2014

Eurojackpot
autoři: mkr , sib , ako , vok
Spustit audio