Vyhlazené vrásky bez píchání a řezání. Neinvazivní kosmetika prožívá přístrojový boom

25. květen 2023

V kosmetických salónech jsou stále populárnější neinvazivní multifunkční přístroje, které dokážou pleť vyčistit i vyživit. Jde to i bez bolestivého vyďoubávání nečistot a klasického používání pleťové masky.

„Mám kosmetickou praxi už třicet let. To jsme si museli vystačit s krémem a šikovnýma rukama. Tenkrát se ještě míchaly mastičky a masky v lékárně. Dnes jen zírám, jaké jsou obrovské přístrojové možnosti, které vyhladí pleť bez píchání a řezání. Jedná se o přístroje, které pracují na základě elektrických výbojů,“ říká kosmetička Šárka Štefančíková z Hlinska, která ale rozhodně nezavrhuje klasickou kosmetickou péči.

Elektrické pulzy

Moderní kosmetické přístroje působí na principu bezjehličkové mezoterapie. Procedura je bezbolestná, klienti pociťují jen lehké brnění. Sérum se vpraví do buňky díky elektrickým výbojům.

Šárka Štefančíková

„Natírání krému na obličej působí jen povrchově. Proto potřebujeme dostat vyhlazující sérum do hloubky, tedy přímo do buňky. A to se děje díky elektrickým pulzům. Ty nasměrují aktivní látku přímo do buňky, na které jsou receptory. Po nakopnutí se buňka na okamžik otevře. A v té chvíli tam aplikujeme kvalitní koncentrát.

Následující technikou je fotobiostimulace . Díky světlu se našťavená buňka odpíchne nahoru a my hned po aplikaci vidíme vyhlazující efekt na pleti,“ vysvětluje kosmetička.

Tato přístrojová technika je vhodná pro každého s výjimkou lidí s kovovými implantáty, ať už se jedná o inzulinové pumpy nebo kardiostimulátory.   

Proč je tak důležité kvalitní odlíčení? Poslechněte si v záznamu pořadu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.