Výpadovka ze Sezemic bude do poloviny prosince uzavřená

26. září 2018 14:15

Od pondělí 1. října až do druhé poloviny prosince se budou muset obrnit trpělivostí řidiči na trase Sezemice, Rokytno a Býšť. Silničáři uzavřou jeden jízdní pruh v sezemické Masarykově ulici, tato frekventovaná výpadovka na Rokytno tak nebude ve směru od Pardubic průjezdná a auta budou muset jezdit oklikou.

Uzavřený by měl být v sezemické Masarykově ulici  jen jeden jízdní pruh ve směru Sezemice - Rokytno. To bude komplikace pro řidiče jedoucí od Pardubic na Býšť. Přes město dál neprojedou a budou muset využít objízdnou trasu. Ta je pro osobní i nákladní auta poměrně dlouhá, měří 24 km a z části vede po hlavní silnici I/36 ze Sezemic do Holic, dále přes Chvojenec a Rokytno.

Ve směru od Rokytna ale bude opravovaný úsek silnice v Sezemicích průjezdný v druhém, volném jízdním pruhu.          

Podle sezemické radnice by ty problémy neměly mít vážnější dopad na obyvatele. Třeba lidé bydlící v domech podél opravované trasy (Masarykova ulice) by se domů dostat s autem měli a nebo budou moct využít znalosti postranních ulic a uliček.

Od 1. října do poloviny prosince bude silnice ze Sezemic na Býšť uzavřená

Oprava ale omezí chod a pravděpodobně i návštěvnost některých místních prodejen. Pokud jde o lidi z okolních obcí, tak ti by měli počítat s tím, že třeba do Chotče pojedou z Pardubic oklikou přes Časy, do Rokytna pak nejspíš zvolí trasu přes Kunětice a Dříteč, aby nemuseli přes Holice.        

Lidé cestující linkou 9 pardubické MHD se musí připravit na to, že nástup a výstup na zastávce Sezemice - pošta nebude možný a dojít budou muset na náhradní zastávku Sezemice - škola.    

Silničáři opraví zhruba 900 metrový úsek od odbočky na Holice až do míst, kde končí obec i zástavba Sezemic. Vozovka už tam není v dobrém stavu, drncá to na ní, na mnoha místech jsou vidět záplaty a nerovnosti. Součástí rekonstrukce bude i přeložka chodníku, stavba nového osvětlení a bezbariérových zastávek. Práce budou stát asi 15 milionů korun, krajským silničářům na to přispěl Státní fond dopravní infrastruktury.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související