Výrobce textilu nabízí slevy očkovaným, dostává e-maily o fašismu

2. červen 2021 11:06

Chrudimská společnost, která se věnuje výrobě pyžam, prádla, termoprádla nebo punčochového zboží, začala nabízet slevy zákazníkům, kteří se prokážou potvrzením o očkování. Chce tak motivovat veřejnost k vakcinaci. Za první sobotu, kdy akce platí, se jí tržby zvýšily o zhruba 90 procent. Zároveň ale firma dostává i odsuzující e-maily.

Čtěte také

„Zákazníci to většinou kvitují, ale dostáváme i další ohlasy o fašismu a podobně. Snažíme se své záměry vysvětlovat, ale neustoupíme,“ řekl ČTK ředitel firmy Evona Stanislav Pantůček. Slevu může získat každý, kdo přinese potvrzení o aplikaci aspoň první dávky vakcíny. Akce platí o sobotách. Ostatní zákazníci dostanou k nákupu nad 200 korun dva respirátory zdarma. Kritici považují akci za diskriminační.

Motivace, nebo diskriminace?

Společnost dostává mnohdy i hrubé e-maily spatřující ve slevách pro očkované diskriminaci či apartheid. „Chováte se jako nacisté, provádíte segregaci lidí tak jako oni,“ uvedl například jeden odpůrce slevové akce.

Firma se loni pustila do výroby textilních roušek, které se staly významnou položkou v příjmech. Představovaly asi pětinu výroby. Šití ochranných pomůcek společnosti pomohlo překonat propad prodejů ostatního zboží v loňském prvním pololetí.

Část produkce věnovala radnici a dalším zdarma. „V minulém roce jsme rozdali roušky v hodnotě přes milion korun, letos rozdáváme respirátory,“ dodal Pantůček.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související