Za každou lidovou radou se skrývá nádherný lidský příběh. A ty já moc rád objevuji, říká Láďa Hruška

9. říjen 2020

Láďa Hruška, vlastním jménem Ladislav Hruška, rodák z Městce Králové, je původním vzděláním učitel se zaměřením na chemii a biologii. Už během studií na pedagogické fakultě získával první zkušenosti jako redaktor v regionálním tisku.

V pátek 9. října 2020 byl hostem naší radioporadny od 11:00 v přímém přenosu z radiokavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní reportér Ladislav Hruška, známý také jako propagátor pokrmů zhotovených z levných surovin.

Reportér Láďa Hruška

Po absolutoriu se rozhodl alespoň chvíli své zaměření uplatnit ve škole a dva roky vyučoval na škole v Městci Králové. V roce 1998 zaměstnání učitele opustil a přijal pozici reportéra v Nymburském deníku.

Snažím se, abych úspěšně završil každý pracovní i mimopracovní den. Hlavně když večer usínám s úsměvem na tváři.
Láďa Hruška

V dalších letech postupně pracoval pro Český rozhlas, Frekvenci 1 a od roku 2007 pro TV Prima. V roce 2012 nastoupil do TV Nova, kde se přes pozici terénního zpravodaje dostal k funkci „potravinového inspektora“.

Láďovy recepty z levných surovin

Z toho na pokyn vedení televize časem vznikl kulinářský experimentátor, který přímo v rámci zpravodajství zkoušel vařit z levných receptů, které na jeho výzvu začali do televize posílat diváci.

Čtěte také

Láďa Hruška tyto recepty z levných surovin, někdy i považovaných za potravinový odpad, propagoval jako „levné a chutné“. Prakticky okamžitě za to začal být kritizován celou řadou dietologů a lékařů.

V září 2014 TV Nova vydala tištěnou kuchařku Vaříme s Láďou Hruškou, rovněž kritizovanou výživovými experty. Z knihy se stal bestseller; jedná se o nejprodávanější naučnou knihu za posledních 25 let a zároveň o jednu z nejprodávanějších knih v české historii. Do konce roku 2014 se mělo prodat 400 000 kusů, původní náklad přitom činil jen 30 000.

Životní sen Ládi Hrušky?

Naučit se bruslit, plavat a hrát squash nejméně jako začínající poloprofesionál.

Další aktivity, záliby, sport? Zaprodal jsem své tělo i duši skautingu. Naučili mě tam třeba, jaké uzle si mám uvázat, když mi bude nejlíp i nejhůř. Opravdu fajn spolek. Ne nadarmo se říká: jednou skautem - navždy skautem, říká Ladislav Hruška.

Láďa Hruška přinesl do rozhlasové kavárny upečený "srnčí hřbet" i svoji novou knihu

Oblíbené jídlo, pití Ládi Hrušky? Těstoviny na všechny způsoby. V přírodě vede jednoznačně párek opékaný nad ohněm.

Spustit audio

Související