Začala výluka na trati Hradec Králové - Jaroměř, cestující musí do srpna jezdit autobusy

18. duben 2016

Dnes ráno začala výluka na hlavní železniční trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří. Cestující přepraví náhradní autobusová doprava, která ale v Hradci Králové nebude navazovat na jiné spoje Českých Drah kvůli očekávaným zpožděním. Důvodem tři a půl měsíce trvající výluky jsou rozsáhlé opravy tratě.

Poslední vlak projel frekventovanou tratí v 7.40 hodin ráno. Pak už museli jet cestující autobusovou dopravu. České dráhy nasadily čtyři linky náhradní autobusové dopravy.

Z Jaroměře směrem do Hradce Králové zastavují autobusy na všech zastávkách, které po trase mají. V krajském městě ale tyto spoje nenavazují na další vlaky, které jedou například do Pardubic nebo směrem na Prahu.

U Holohlav se totiž opravuje silnice a autobusy nemají možnost se místu vyhnout a objet ho. Dá se očekávat, že budou nabírat zpoždění. Oprava silnice, kde je od poloviny března kyvadlový provoz, potrvá do 27. června.

Na hlavní železniční trati z Hradce Králové do Jaroměře začala výluka, která potrvá až do 2. srpna.

Druhý typ autobusů je označený písmenem P. Ten bude jezdit z Jaroměře bez zastávky až do Pardubic. Cestující by tak měli stihnout vlakové spoje nejen tuzemské, ale i mezinárodní.

I rychlíky směřující z Hradce Králové na Trutnov a Liberec nahradila autobusová doprava.

Stanoviště náhradní autobusové dopravy umístily České dráhy přímo před hlavní budovu nádraží k zastávkám městské hromadné dopravy na Riegrově náměstí.

Železniční trať Hradec Králové - Jaroměř
autor: zen
Spustit audio