Zaměstnanci Českého rozhlasu Pardubice se stali adoptivními rodiči

14. říjen 2005

Zaměstnanci Českého rozhlasu Pardubice se zapojili do projektu "Adopce na dálku" a adoptovali indickou holčičku. "Adopce na dálku" je projekt zaměřený na trvalou pomoc chudým dětem z daleké Indie formou sponzorování jejich vzdělání a základní péče. Pardubičtí "rozhlasáci" se stali adoptivními rodiči desetileté Reemy Fernandes, která navštěvuje 4. třídu základní školy a s rodiči a bratrem žije v Khanapuru. Finanční podpora jí pomůže dokončit základní školu, aniž by musela opustit vlastní rodinné a kulturní zázemí.

"S nápadem zapojit se do tohoto charitativního programu přišla vedoucí zpravodajství Drahomíra Bačkorová a já jsem rád, že její nápad získal takovou podporu," říká šéfredaktor Českého rozhlasu Pardubice Martin Kolovratník. "Je vidět, že moji kolegové myslí na druhé a pomáhají tam, kde je to potřeba," dodává šéfredaktor Kolovratník, který svůj příspěvek na adopci odevzdal jako první.

Adoptivní rodiče si se "svým" indickým dítětem mohou dopisovat v anglickém jazyce a tak pardubičtí rozhlasáci již přemýšlejí nad prvními řádky, které od nich Reema dostane a plánují i vánoční dárek - knihu o České republice v angličtině.

Do projektu "Adopce na dálku" jsou vybírány děti od 6 let z nejchudších indických rodin. Sponzorský příspěvek je použit na pokrytí nákladů spojených s poskytováním vzdělání "adoptovanému" dítěti, tedy například na školní pomůcky (učebnice, psací potřeby, knihy), školné, školní brašnu a uniformu, cestovní výdaje (v případě, že dítě musí do školy dojíždět) a také na stravu a základní zdravotní péči.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.