Zeleninový nákyp
Suroviny: 250 g mrkve, 250 g mladých cuket, 250 g kedluben, 250 g brambor, 250 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 250 g zakysané smetany, špetku papriky, špetku kayenského pepře, 1/2 lžičky tymiánu, sůl a 100 g mozzarely.
Postup:
Očištěnou zeleninu a brambory nahrubo nastrouháme, smícháme a přidáme na plátky nakrájené houby.
Kysanou smetanu rozředíme sklenkou vody, přidáme sůl, papriku, utřený česnek se solí a koření.
Vymažeme ohnivzdornou mísu, navrstvíme do ní zeleninovou směs s bramborami a houbami, zalijeme ochucenou smetanou a pečeme v předem vyhřáté troubě.
Těsně před dopečením poklademe tenkými plátky mozzarelly nebo ji můžeme nastrouhat. Vše pak ještě krátce zapečeme.
Vaříme s Habadějem v sobotu 22. září 2012 v 11:10 hodin. Dobrou chuť přeje ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ a ZDENA KABOURKOVÁ.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.