Žena bez bříška je jako nebe bez hvězd. Při orientálním tanci záleží, jak hodně mu otevřete srdce

16. březen 2018

Sahar v překladu znamená rozbřesk, počátek něčeho nového a to je také to, co bych svou výukou chtěla Dana Minaříková z Hradce Králové ženám předat. Kromě všech pozitivních účinků, které má orientální tanec na zdraví, by chtěla ženy naučit, aby do svého života pustily více radosti, lásky a spokojenosti se sebou a tím pádem i s okolím. 

Dana by přála všem, aby počátek tančení byl zároveň začátkem lepšího vztahu k sobě, svému tělu a aby všechny další začátky už byly jen dobré.

Dana Minaříková z Hradce Králové převzala také speciální cenu Marockého království za příspěvek k česko-marockým vztahům. Cenu jí předala Její Excelence paní Sourii Omani, velvyslankyně Marockého království v ČR. Ve svém proslovu zmínila dlouholetou spolupráci s Danou Minaříkovou a její taneční skupinou Sahar group, která se zabývá marockými folklorními tanci.

„Velice mne potěšilo, když paní velvyslankyně prohlásila, že tančíme lépe, než originální marocké skupiny. Je to dáno tím, že pro mne i pro skupinu Sahar je tanec nejen prací, ale především koníčkem. Je mi ctí, že patřím mezi čtyři lidi v České republice, kteří obdrželi tuto významnou cenu," říká Dana Minaříková.

Čtěte takéSahar - orientální tanec je zábavou, relaxací a možná i něčím víc

Během své taneční cesty Dana Minaříková absolvovala spousty seminářů a učila se u významných lektorů z celého světa, je vystudovaná lektorka Oriental dance academy u paní Mily el Kral, má Certifikát Ahlan wa sahlan - Intensive teachers course z Káhiry. A učilo ji mnoho dalších známých lektorů.

Ale jejími učiteli jsou i prosté ženy, jejichž jména nejsou známá a jejichž tanec zná jen nebližší rodina, ale přesto ji velmi inspirují.

Dana Minaříková Sahar v radioklubu Českého rozhlasu Hradec Králové spolu s Ladou Klokočníkovou
autoři: Milan Baják , KLO
Spustit audio

Související