Žena zničila kyselinou sedačku v autobuse. Cestující museli vystoupit

21. březen 2017

Hasiči na Chrudimsku vyjížděli v pondělí odpoledne k neobvyklému případu. Žena se tam v linkovém autobuse poleptala neznámou kyselinou, kterou převážela v PET lahvi, informovali hasiči Pardubického kraje.

Žena cestovala autobusem s neznámou látkou v plastové lahvi. „Látka ale rozleptala sedačku a způsobila jí popáleniny na sedací části těla,“ řekla mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Řidič pohotově zareagoval a ve Skutči zastavil, aby všech 15 cestujících mohlo opustit autobus. „Na propálenou sedačku řidič autobusu použil práškový hasicí přístroj,“ dodala Horáková.

„Paní neřekla, odkud to má, co to je za látku. Pravděpodobně chtěla čistit odpad, ale spíš se nám zdá, že si všechno vymyslela,“ řekla Horáková. Popálenou ženu předali hasiči záchranářům, kteří ji převezli do nemocnice, kde musela být hospitalizována, řekl mluvčí chrudimských policistů Jiří Tesař.

Hasiči museli autobus odvětrat a kyselinu, která poleptala sedačku a asi metr čtverečný podlahy, neutralizovali pomocí sody. „Nedá se zjistit, co to bylo za kyselinu. Hasiči u sebe neměli přístroj, kterým by to zjistili,“ řekla na závěr Horáková.

Poleptání autobusu kyselinou na Chrudimsku
autor: pj
Spustit audio