Žil jsem jako asistent za slavného Freddieho Mercuryho jeho každodenní obyčejný život

7. prosinec 2018

Petera Freestona, osobního tajemníka slavného zpěváka britské skupiny Queen Freddieho Mercuryho, přivítala v pátek 7. prosince v živém vysílání z radioklubu District V v Havlíčkově ulici v Hradci Králové po 10. hodině Lada Klokočníková.

Byl osobním asistentem Freddieho Mercuryho. Nikdy s ním neměl žádnou smlouvu nebo přesný popis práce, co přesně má dělat. V podstatě se staral o to, aby byl Freddieho život jednodušší.

Žil jsem jeho každodenní život - zvedal jsem jeho telefon, platil účty, chodil nakupovat, něco jsem uvařil - prostě všechny činnosti, které člověk obyčejně dělá, jsem dělal já pro Freddieho. Takže on mohl trávit čas tak, že se věnoval tvorbě nových písniček a nebo prostě jen tak odpočíval", usmívá se Peter Freestone, někdejší tajemník a přítel slavného zpěváka skupiny Queen.

Po té, kdy jedinečná pěvecká osobnost odešla do nebeské Dvorany Slávy, vydržel Peter v Anglii ještě deset let a pak si vybral za svůj domov Českou republiku.

Co ho k tomu vedlo, jakou má rád muziku a proč pomáhá mladým interpretům, to vše se dozvíte v pořadu Páteční host v živém vysílání z rozhlasové kavárny District V v Havlíčkově ulici v Hradci Králové, které se uskutečnilo v pátek 7. prosince od 10:00 hodin.

Freddie Mercury, archivní foto z roku 1978

Čeká vás půvabná Freestonova čeština kolorovaná anglicky zpívanými nesmrtelnými hity.

Spustit audio

Související