Žít a nechat žít. Pavel Vítek a Janis Sidovský mají recept na hezký a dlouhodobý partnerský vztah

3. červen 2022

Zpěvák a muzikálový herec Pavel Vítek a manažer Janis Sidovský žijí spolu už 35 let. Jsou nejen partneři, ale také spolupracovníci. V pátek 3. června přivítala oba Lada Klokočníková v rozhlasové kavárně District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové. A povídaní to bylo velmi příjemné a zajímavé.

Čtěte také

Pavel Vítek a Janis Sidovský mají recept na to, jak si udržet hezký dlouhodobý vztah. „Musí se dodržovat několik životních zásad. Jsou to hlavně asertivita, nechat druhého žít a nevnucovat mu svoje pravdy. Je také důležité hledat společný smysl pro humor a mít hodně společných zážitků," vysvětluje Pavel Vítek.

Svůj osobní vztah zpočátku tajili, ale nakonec přestali předstírat, že jsou jenom kamarádi a šli s pravdou ven. Našlo se jenom velmi málo lidí, kteří je za to odsoudili a partneři to s odstupem času hodnotí jako velmi dobrý krok.

Domov si Janis s Pavlem našli v obci Karlštejn a to díky náhodě, jak vysvětluje Janis. „My jsme léta bydleli v Pavlově ateliéru na Vinohradech, ale toužili jsme po domečku za Prahou. Měli jsme spoustu kamarádů, kteří už tak bydleli. A Pavel jednou šel kolem nástěnky, kde byl inzerát na prodej domu právě na Karlštejně."

Čtěte také

Dům koupili a začali renovovat, protože byl v dezolátním stavu. Netušili, kolik je bude čekat práce, ale svého rozhodnutí nelitují. Kromě společného domova se po několika letech stal Karlštejn i místem jejich společných profesí. Postupně tam začali realizovat kulturní akce.

Společných projektů mají partneři mnoho. Podle Pavla stojí za jejich úspěchem právě jejich společný život. „Často vznikaly u nás doma u stolu, jenom díky tomu, že jsme si o tom prostě po večerech povídali."

Pavel Vítek a Janis Sidovský věnují práci a svým kariérám hodně času. Najdou si ho však i na partnerský život?

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Pavlem Vítkem a Janisem Sidovským si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související