Živé vysílání z výstavy Moderní gastronomie

23. září 2010

Od čtvrtka 20. září do soboty 22. září se v pardubické ČEZ aréně konala prodejní a kontraktační výstava Moderní gastronomie, kde bylo k vidění vše, co se týká jídla, vaření, nápojů a gastronomie.

Český rozhlas Pardubice byl generálním mediálním partnerem akce a proto pro všechny, kteří se na výstavou nemohli přijít podívat, připravil bonus, díky kterému o výstavu a hlavně o cenné rady odborníků nepřišli. Český rozhlas Pardubice totiž z výstavy Moderní gastronomie živě vysílal. Přímé přenosy z pardubické ČEZ arény nabídl ČRo Pardubice od čtvrtka do soboty vždy mezi 10. a 11. hodinou, ve čtvrtek a v pátek navíc ještě mezi 16. a 17. hodinou. Moderátoři Jitka Slezáková a Martin Stratílek si povídali s odborníky, kteří posluchačům dali tipy, které se budou hodit při přípravě nebo uchovávání jídla a nápojů. Během pěti hodin živého vysílání se tak například hovořilo o uchovávání potravin, využívání polotovarů při vaření nebo o správném postupu při přípravě kávy.
V pátek jsme ještě navíc po 11. hodině dali odvážným návštěvníkům výstavy možnost prozradit svůj oblíbený nebo originální recept přímo do vysílání. Každý takový "odvážlivec" získal malé dárky.
Výstava Moderní gastronomie opět potvrdila, že "rozhlasové vaření" je stále rozhlasovým trhákem a i pohled do rozhlasové kuchyně - tedy na realizaci živého vysílání byl pro návštěvníky výstavy velmi lákavý.

autor: JEL
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.