Změny v hokejovém Dynamu: Nový sportovní manažer i šéf představenstva

6. květen 2019 22:57

Hokejový klub HC Dynamo Pardubice bude pravděpodobně mít nového sportovního manažera. Podle vyjádření klubu by jím měl být Jaromír Kverka. Předsedou představenstva zase Martin Sýkora. Dušan Salfický v organizaci zůstává. Klub tak reaguje na nepovedenou letošní sezónu, kterou musel zachraňovat až v baráži.

Dozorčí rada HC Dynamo Pardubice po několikahodinovém jednání navrhla na pozici sportovního manažera klubu bývalého hokejistu Jaromíra Kverku. V komuniké zveřejněném na webu klubu se doslova píše: „Dozorčí rada doporučuje představenstvu, aby bez zbytečného odkladu uzavřelo smluvní vztah s panem Jaromírem Kverkou na funkci sportovního manažera klubu.“

Sedmačtyřicetiletý Kverka je bývalý hokejový útočník. S pražskou Spartou získal i dva extraligové tituly. Hrál také v Jihlavě nebo Karlových Varech. Po změně na pozici sportovního manažera klubu volali i někteří fanoušci i opoziční zastupitelé.

Jaromír Kverka v době, kdy trénoval Karlovy Vary

Dozorčí rada zároveň zvolila třetím členem představenstva klubu Martina Sýkoru a doporučuje, aby byl bez zbytečného odkladu zvolený předsedou. Sýkora působí jako manažer vztahů s veřejností v Elektrárnách Opatovice.

Salfický na jednání nebyl, ale zůstává

Dušan Salfický zůstává na pozici generálního manažera, i když se jednání dozorčí rady nezúčastnil. Podle důvěryhodného zdroje totiž odjel na dovolenou. Právě Salfický, který je zároveň městským i krajským zastupitelem za hnutí ANO, některým fanouškům vadil a přičítali mu neúspěchy posledních několika sezon.

Neúspěšná sezóna

Letošní sezóna pardubickému celku nevyšla. Po základní části bylo Dynamo na posledním místě a spadlo až do baráže, kde muselo extraligovou příslušnost zachraňovat. To se nakonec týmu kolem veteránů Tomáše Rolinka a Petra Sýkory povedlo.

autor: Josef Ženatý | zdroj: HC Dynamo Pardubice
Spustit audio

Související