Zpěváci Tonya Graves a Matěj Ruppert jsou Na větvi s Halinou

9. květen 2016

Český rozhlas uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou" v pondělí 9. května 2016 v přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) v Lázních Bělohrad od 18 hodin. Hosty pořadu byli zpěváci Tonya Graves a Matěj Ruppert. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Tonya Graves se narodila v americkém Peekskillu. Pochází z pěti dětí.

V roce 1992 absolvovala divadelní a hudební herectví na State Univesity of New York v New Paltzu. Od února 1995 žije v Praze.

Zpívat začala s Blues Bandem Luboše Andršta. S legendárními Liquid Harmony natočila v roce 1997 desku "Living in Liquid" a od roku 2000 je zpěvačkou oceňované skupiny Monkey Business.

Tonya Graves v Olomouci

„Po Spojených státech se mi nestýská. Po lidech ano, ale po tom místě ne. Já jsem v Čechách úplně spokojená. Když jsem z Ameriky odcházela, bylo mi pětadvacet. Jsem zvyklá spíš na Prahu a na Českou republiku. Nemám ani důvod, proč bych odcházela. Naopak, mám krásné dvě české děti," říká Tonya Graves.

Zpěvačka s nezaměnitelným hlasem si kdysi přála mít dceru. Život jí však nadělil dva syny, které nade vše miluje.

Tonya si zahrála i ve filmech, Jiří Menzel ji například svěřil roli habešského císaře v adaptaci Hrabalova románu Obsluhoval jsem anglického krále.

A vydala již také dvě sólová alba: I'm The Only Me (2011) a Back To Blues (2015).

Tonya Graves v Olomouci

Zpěvák, tanečník a herec Matěj Ruppert začínal ve folklórním souboru Rosénka. Po epizodě ve skupině Leguar GR se stal zakládajícím členem Monkey Business, se kterými mimo jiné získal v letech 2006 a 2007 ocenění Akademie populární hudby Zpěvák roku.

V roce 2006 byl oceněn jako Skokan roku v rámci udělování cen Zlatý slavík a o rok později získal cenu Anděl v kategorii Nejlepší zpěvák.

V současností působí také ve skupinách G-Point Hunters a Neruda.

Ztvárnil také epizodní role ve filmech Pupendo, Shut Up and Shoot Me, Pusinky a 3 sezóny v pekle.

Matěj Ruppert

Jeho ženě Tereze se loni narodila dcera Anežka. Dítě člověku zpravidla změní život. A ani Matěj zřejmě nebude výjimkou: „Vždycky jsem měl sklony k rozněžnělosti a patetičnosti a po narození dítěte je mám ještě větší."

„Čas na pódiu mne myslím naplňuje nejvíc. Studiová práce mě baví méně, tam se člověk musí hodně soustředit. Na pódiu je to uvolněnější. A nejlepší koncerty jsou ty, kdy se všechno pustí. Jsem naprosto přirozený, řádím a veselím se, to jsou momenty, které se těžko sdělují," směje se Matěj Ruppert.

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská milé hosty. Součástí pořadu je také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače, nebo přímo v Lázních Bělohrad. Vstupenky budou k dispozici na místě.

Spustit audio