Místo relaxu čeká Jágra cestování. Radši bych na vyhlášení nejlepších hráčů historie nemusel, směje se

ROZHOVOR: Hokejistům Floridy se v probíhajícím ročníku NHL zatím nedaří tolik, jako v tom minulém, kdy se stali vítězi Atlantické divize. Podle hvězdy floridského celku Jaromíra Jágra je to dáno především rozsáhlou marodkou. Útočník Panterů v rozhovoru pro Český rozhlas po zápase proti Columbusu, ve kterém vstřelil vítěznou branku, promluvil například i o tom, jak prožil nedávnou 'Jágr Night' – tedy utkání na jeho počest.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr při oslavě gólu v zápase proti Columbusu

Jaromír Jágr při oslavě gólu v zápase proti Columbusu | Zdroj: Reuters

Na přelomu roku Florida v šesti po sobě jdoucích zápasech pětkrát prohrála. V posledních dnech se vám ale daří lépe. Teď jste navíc porazili Columbus, který vede tabulku celé NHL. Jak cenný je skalp lídra?

Je to výhra za dva body jako proti jakémukoliv mužstvu. Columbus je v současnosti nejlepším týmem v lize. V pátek jsme prohráli zápas, který jsme měli vyhrát, takže jsme to teď museli nějak zachránit.

Bylo na ledě znát, že se Columbusu daří a že se drží tak vysoko oprávněně?

Je vidět, že nepanikaří a že mají nahráno. Když vyhráli těch 16 zápasů za sebou, tak jim to dodalo hrozně sebevědomí. To se pak nemusíš nikam tlačit a můžeš hrát v pohodě.

Malý velký muž St. Louis se dočkal největší hokejové pocty. Jeho číslo 26 v Tampě už nikdo neobleče

Číst článek

Kvůli zdravotním absencím v posledních týdnech hrajete často s jinými spoluhráči. Je to pro vás náročné?

Je to tak celou sezonu. Vůbec do ní nenastoupil Huberdeau a několik zápasů už chybí Barkov – nemám tedy vůbec moje spoluhráče. Máme tu teď asi deset hráčů z farmy. Na druhou stranu ale mají šanci se nějakým způsobem prosadit.

Na začátku ledna jste se od vašeho klubu dočkal neobvyklé pocty za to, že jste se dostal na druhé místo historického kanadského bodování NHL. Duel proti Nashvillu byl označen jako 'Jágr Night' – jak se vám toto gesto Floridy líbilo?

Byl to zajímavý zápas. Ráno po rozbruslení jsem se šel strečovat a něco jsem si udělal se zády, takže jsem nemohl vůbec chodit. Bylo by ale hrozné, kdybych na ten zápas nenastoupil. Měl jsem takové bolesti, že jsem si ten zápas neužil. Na druhou stranu jsem rád, že organizace Floridy nějakým způsobem ocenila ten bodový úspěch, na který jsem v této sezoně dosáhl.

Zdá se, že si Florida Panthers vašich milníků hodně cení. To je asi velký rozdíl například oproti přístupu New Jersey Devils, kde jste v minulosti působil, nebo ne?

Bylo to dané tou organizací, strukturou a filosofií toho klubu, kde je všechno o týmu a všechny individuální trofeje a úspěchy šly stranou. V New Jersey se po celou dobu v historii týmu počítá pouze týmový úspěch.

Jaromír Jágr a Jakub Kindl | Foto: Jakub Knoll

Zatímco v minulé sezoně jste s Floridou na domácím stadionu vyhrávali jeden domácí zápas za druhým, letos tomu tak není. Čím to je?

Je to dáno tím, že máme spoustu zraněných. A hlavně – z prvních dvou lajn nehrají čtyři hráči, takže je hrozně těžké to nějakým způsobem doplnit. Kvůli platovému stropu není kde brát, takže musíš mít zásoby hráčů z farmy a věřit tomu, že když dostanou příležitost, tak zraněné dostatečně nahradí. Jakmile se ti ale zraní dva tři nejlepší hráči z týmu, tak je obtížné je dlouhodobě nahradit.

Program NHL je nyní hodně našlapaný. Za dva týdny ale bude přestávka kvůli Utkání hvězd. Doufáte, že to vašemu týmu pomůže?

Pro mě to moc dobré není. Skončíme ve čtvrtek a v pátek už musím být v Los Angeles. Ne tedy, že bych tam hrál, ale bude tam to vyhlášení sto nejlepších hráčů historie NHL. Jsem mezi nimi, takže tam musím být už v pátek a budu tam až do neděle. Poletím přes celou Ameriku tam a zpět, takže to bude docela náročné.

Na druhou stranu je to ale asi příjemné být v takové společnosti, nebo ne?

Určitě by bylo cennější, kdybych tam nemusel jet (smích)... Ale ne – je to pěkné, sto nejlepších hráčů je zkrátka sto nejlepších.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme