Peter Oremus už nevede hokejisty Vítkovic, nahradil ho Ladislav Svozil

Peter Oremus už není trenérem hokejistů Vítkovic. V ostravském klubu, kterému v Tipsport extralize patří po 18. kole předposlední místo, skončil po vzájemné dohodě. Na místo hlavního trenéra nastupuje dosavadní sportovní manažer klubu Ladislav Svozil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítkovický Dolejš (vlevo) si v poslední době mohl častokrát postěžovat svým kolegům

Vítkovický Dolejš (vlevo) si v poslední době mohl častokrát postěžovat svým kolegům | Zdroj: ČTK

Vstup do soutěže měl ostravský tým slušný, po pěti kolech čtyři vyhrál, když 21. Září zdolal Zlín 3:2. Tohle datum si ale vítkovičtí zároveň mohou pamatovat jako den, kdy naposledy získali tři body.

V následujících třinácti kolech totiž zvládli pouze jednou zvládnout nájezdy a jednou prodloužení, a sice proti Karlovým Varům a Kometě, ale propadu tabulkou nezabránili. Níže než Vítkovice je momentálně jen Zlín, na nejbližší tým před sebou ztrácí Vítkovice 5 bodů.

Na uvolněné místo hlavního trenéra nastupujue dosavadní sportovní manažer klubu Ladislav Svozil, který ještě před rokem Oremusovi ve Vítkovicích asistoval. Šestapadesátiletý Svozil podepsal smlouvu do konce sezony.

„Nabídka mě potěšila, jsem vítkovický patriot a chci týmu pomoct se zvednout. Čeká nás hodně těžké a trvdé práce. Já týmu věřím, protože potenciál má, jen je teď potřeba tomu dát nový impuls, novou motivaci a odrazit se nahoru," řekl klubovému webu Svozil.

Na přípravu vítkovického týmu má nový trenér díky reprezentační přestávce 10 dní, pak Vítkovice hostí pražskou Slavii.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme