Sparťanské hokejové ikony se usadily v Brně, Hanzlík i Ton jsou spokojení

Před pár lety by ani ve snu hokejové fanoušky v Brně nenapadlo, že dres jejich týmu budou oblékat dnes už bývalí hráči Sparty. Časy se ale mění. Loni Kometu posílil obránce Jan Hanzlík, letos v létě pak přišel do klubu útočník Petr Ton.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem

Útočník Sparty Petr Ton musel k posledním zápasům základní části nastoupit s celoobličejovým krytem | Zdroj: ČTK

Jan Hanzlík oblékal dres Sparty neuvěřitelných třináct sezón s pověstí nekompromisního beka. Přestup do Brna měl spojený s radostnou událostí doma. To mu změnu prostředí usnadnilo.

„Před rokem a půl se mi narodil syn, takže jsme tady byli s malým a s manželkou. Všechno klapalo dobře i hokejově se dařilo, takže jsem chodil s radostí, úsměvem a všechno nám lepilo. Zvykl jsem si parádně, ale nevím, jak si zvyklo Brno,“ vypráví Jan Hanzlík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bylo to hodně pozitivní, milý, říkal o přijetí v brně po přestupu ze Sparty Petr Ton

Jenže něco jiného je zvyknout si na kabinu a nové spoluhráče na rozdíl od fanoušků. Umí být hodně nepříjemní.

„Párkrát si zařvali, zanadávali, ale to k tomu patří. Navíc to bylo při přáteláku. Teď už si někteří koupili i můj dres s osmatřicítkou, takže už nemám žádný problém.“

Příznivci Komety zkrátka dvaatřicetiletého beka vzali za svého. Zkušený hráč se navíc domnívá, že se v poslední době změnil a hlavně uklidnil. Jako soupeř přiváděl a možná ještě přivádí vždy domácí fandy do varu.

„S postupem času se zklidňuju, ale díky mému vzhledu, dlouhým vlasům a vousům, mám několik ‚oblíbených‘ stadionů. Třeba ve Zlíně mám skupinku fanoušků, kteří na mě pořád řvou a hází skleněné panáky. Občas na nadávky zareaguju a odpovím, ale to je hra. V životě je to něco jiného, uvědomuje si Jan Hanzlík.

Útočník Petr Ton působí naopak ledově klidným dojmem. Přijetí v Brně samotném ho překvapilo.

„Bylo to hodně pozitivní, milý. Všichni z mého okolí říkali, že se toho nemusím bát. Vždycky jsem hrál pro lidi a sice jsem dával góly, ale nebyl jsem žádný provokatér ani zákeřný hráč.“

Všem se nezavděčím, je si vědom Petr Ton

V případě Komety se dlouho rozhodoval. Nakonec nabídku týmu, který o jeho služby hodně stál, přijal.

„Byla to nová výzva i motivace. Sice jsem upřednostňoval zahraničí, ale v české lize bylo Brno volbou číslo jedna,“ popisuje příchod do Brna Ton. I s možností, že ne všem se může zavděčit.

„Všem se určitě nezavděčím, to ani nejde. Ať hrajete fotbal nebo hokej, v dnešní době, i když jste klubová ikona, se prostě dresy mění.“

Trojnásobný nejlepší extraligový střelec má pak zaručený návod, jak získat ještě víc fanoušky na svou stranu.

„Udělám všechno pro to, abych dokázal, že to byla pro klub dobrá volba,“ dodal Petr Ton.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme